Tűzijátékot akart?

Elkaptak egy finn fiatalt bomba-alapanyaggal

Tíz kiló műtrágyát rendelt, azt állítja, tűzi játékozni akart. Lehet. Mindenesetre nincs köze Breivikhez.

2011.07.29 00:37ma.hu

A finn rendőrség letartóztatott egy 18 éves férfit, a fiatal ugyanis 10 kilogramm műtrágyát rendelt Lengyelországból robbanóanyag előállításához – adták hírül finn lapok.

A gyanúsítottnak állítása szerint azért volt szüksége az ammónium-nitrátra, hogy pirotechnikai elegyet hozzon létre házi tűzijáték elkészítéséhez – a nagy mennyiség pedig a szorgos gyakorláshoz kellett volna neki.

A finn nemzeti nyomozóhatóság szerint ez a nagy mennyiség lett nekik gyanús, a műtrágya ugyanis nem csak a növényeknek tesz jót, hanem magas nitrogéntartalmának (34,4%) köszönhetően kiváló robbanóanyag.

A fiatalt Finnország déli részén fogták el, Lahti városában, miután otthonában eredménytelenül próbálták elérni. Jó néhány dolgot felfoglaltak, amelyekről szintén azt tartják: alkalmasak robbanószerkezet gyártásához.

A rendőrség szerint az esetnek nincs köze a norvég mészárláshoz.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.