Szegény Breivik?

Egy román szenátor szerint az EU felelős a norvégiai vérengzésért

A román szenátus igazságügyi bizottságának alelnöke szerint voltaképpen nem az elfogott tettes, hanem az Európai Unió jelenlegi vezetői felelősek a múlt pénteki norvégiai vérengzésért.

2011.07.28 18:23MTI

Iulian Urban, a kormányzó Demokrata Liberális Párt (PDL) szenátora csütörtökön internetes naplójában azt vetette az EU vezető politikusainak a szemére, hogy "ráerőltették az európaiakra a multikulturális eszmét", és nem szálltak szembe az "iszlám gyarmatosítással". Ezáltal pedig mintegy elősegítették olyan bűncselekmények megvalósulását, mint amilyen az Anders Behring Breivik által elkövetett robbantás és lövöldözés volt.

A 36 éves Urban szerint 25 EU-tagállamban ma azért vannak kormányon jobboldali irányultságú pártok, mert a lakosság az ő hatalomra juttatásukkal tiltakozik a baloldalhoz köthető "szociális segélyezés felelőtlen politikája" és a "nagyszabású, ellenőrzés nélküli bevándorlás" ellen.

A román szenátor rámutat: Németországban halottnak nyilvánították a multikulturális társadalmat, Franciaországban és Belgiumban betiltották a burka viselését, Olaszországban hisztériát keltettek a cigányok ellen, Magyarországon "utcákon menetelnek a romák ellen", sok országban pénzzel próbálják rábírni a nem európai bevándorlókat a hazatérésre. A politikusok részéről megnyilvánuló nyomás dacára az 550 millió "született európai" közül csupán egy hajtott végre borzalmas merényletet, ami az európaiak "hihetetlen toleranciájáról és türelmességéről" tanúskodik - írja Urban.

"Ebben a szélsőséges káoszban kész csoda, hogy csak egyetlen egy európai ragadott fegyvert, tekintettel arra a közömbösségre és képmutatásra, amellyel a politikai osztály viseltetik az iszlamizálással és az illegális bevándorlással szemben, amelyek az egész európai kultúrát és civilizációt fenyegetik" - olvasható a román szenátor blogjában.

Urban pártja a néppárti (EPP) frakció tagja az Európai Parlamentben. A PDL pragmatikus, jobbközép politikai erőnek számít Romániában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.