Tömeges éhínség több országban

Pusztító szárazság Afrika "szarván" - gyorssegélyt küld Európa

Újabb humanitárius gyorssegélyt jelentett be az Európai Bizottság az elmúlt hatvan év legsúlyosabb szárazsága miatt tömeges éhezéssel küzdő afrikai országoknak.

2011.07.27 13:52MTI

Mint Krisztalina Georgieva, a témáért felelős bizottsági tag szerdán Brüsszelben elmondta, a 27,8 millió eurós segéllyel immár megközelíti a 100 millió eurót az Afrika szarván elhelyezkedő országoknak (Szomália, Kenya, Etiópia, Dzsibuti) adott uniós támogatás.
   
Georgieva a napokban a térségben járt, és most elmondta, hogy a szárazság 11 millió embert sújt.

Az éhezők aránya egyes területeken eléri a 30 százalékot, különösen a kenyai és etiópiai menekülttáborokban. Nyolcszázezren élnek táborokban.
   
"Példátlan válság sújtja Afrika szarvát, és ez példátlan nemzetközi reagálást igényel" - fogalmazott.
   
A biztos azt is elmondta, hogy több humanitárius szervezet tud még dolgozni a régióban, de tevékenységükhöz további külső segítségre van szükségük.
    
Krisztalina Georgieva jelezte: az Európai Bizottság további segélyekhez is keresi a költségvetési forrásokat.
  
A bizottság közleménye szerint az európai uniós tagországok külön is jelentős összegekkel segítik a térséget, ezek összértéke megközelíti a 140 millió eurót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.