Életfogytiglanit kapott

Megerőszakolta, majd megölte angoltanárnőjét egy japán férfi

A tokiói bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Lindsay Ann Hawker 22 éves angoltanár gyilkosát, a 32 éves Icsihasi Tacuját, aki megerőszakolta és meggyilkolta az őt tanító fiatal lányt.

2011.07.21 10:47MTI

A brit Hawker holttestére annak a tokiói lakásnak az erkélyén bukkantak rá 2007-ben, ahol Icsihasi lakott. A lány kezét és lábát megkötözték, és meztelen testét egy homokkal feltöltött fürdőkádba temették. A tetemen véraláfutások voltak, és a boncolási jegyzőkönyv szerint Hawkert megfojtották.
   
Icsihasi még azelőtt elmenekült, hogy a hatóságok kihallgathatták volna. A férfi nyomravezetőjének 10 millió jent (127 ezer dollárt) ígértek, de Icsihasira végül csak háromévi hajtóvadászat után sikerült rábukkanni. A férfi - akinek képeivel tele volt Japán - többször járt plasztikai sebésznél, és ez lett a veszte, mert 2009-ben az egyik orvos feljelentette. Icsihasit a szigetország nyugati részén egy kikötőben fogták el, ahol éppen az okinavai kompra várt.
   
A sokkoló gyilkosságot, az azt követő üldözést és a pert nagy médiafigyelem kísérte. A csütörtöki ítélethirdetésre - amely az ügyész kérésének megfelelő büntetést szabott ki a vádlottra - Hawker szülei is Japánba utaztak.
   
A fekete inget és szürke nadrágot viselő Icsihasi rezzenéstelenül hallgatta végig az ítéletet. Korábban beismerő vallomást tett, de kiemelte, hogy nem állt szándékában megölni Hawkert. A lány édesapja, Bill Hawker halálbüntetést kért az üggyel foglalkozó bíróságtól, de azt Japánban általában csak a többszörös gyilkosságok esetén szabják ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.