Élettársa két év, nyolc hónapot ülhet

Öt évet kapott erőszakos közösülésért egy kaposvári férfi

Öt év börtönbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság szerdán, másodfokon egy kaposvári férfit, aki élettársa segédletével megerőszakolt és a lakásukban órákon át fogva tartott egy 24 éves helyi nőt.

2011.06.29 15:38MTI

A férfi élettársa 2 év 8 hónap szabadságvesztést kapott; az ítélet mindkét esetben jogerős.
   
A bíróság mindkét vádlott esetében enyhítette a korábban kiszabott büntetést: a 39 éves férfit első fokon még hat év, 34 éves élettársát pedig három és fél év szabadságvesztésre ítélték.
   
Pápai Róbert elsőrendű vádlott és Somogyvári Zita másodrendű vádlott a múlt év nyarán egy éjszaka azzal állított be a szomszédban lakó fiatal nőhöz, hogy az asszonynak gyógyszerre van szüksége, majd áthívták magukhoz a szomszédot, azt ígérve, adnak neki cigarettát és kávét. A lakásukban a nőt megfenyegették, bántalmazták, s a férfi többször megerőszakolta a párja segítségével.
   
A vádlottak mindvégig tagadták a nemi erőszakot, lány szavahihetőségét tanúk igazolták.
   
A bíróság súlyosbító körülményként értékelte a nő hosszú ideig tartó fogva tartását, enyhítő körülménynek azt, hogy a vádlottak négy gyermeket nevelnek. Megváltozatta továbbá a másodrendű vádlott esetében a minősítést, a férfi élettársát nem társtettesként, hanem bűnsegédként marasztalta el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.