Nemi erőszakkal vádolják

Erőszakolt? Felfüggesztették új állásából a volt belga rendőrfőnököt

Felfüggesztették pénteken mostani funkciójából Belgium korábbi rendőrfőnökét, mert szakításuk után állítólag nemi erőszakot alkalmazott barátnőjével szemben.

2011.07.15 15:24MTI

Fernand Koekelberg - akit év elején még az Interpol alelnöki posztjára is esélyesként tartotta számon - márciusban mondott le rendőrfőnöki megbízatásáról, mert korrupciós vádak érték egy drága katari utazás és egyik munkatársnőjének másokkal szembeni tisztességtelen előnyben részesítése miatt.

Ezt követően a belga szövetségi rendőrség és a tartományi rendőrhatóságok közötti kapcsolattartásért felelt. Ez utóbbi megbízatása alól függesztette most fel a jelenlegi rendőrfőnök, Paul Van Thielen a brüsszeli sajtó közlése szerint.

A döntést az indokolta, hogy Koekelberg ellen eddigi barátnője a hét elején feljelentést tett erőszak miatt, és ennek nyomán bírósági eljárás indult az ügyben. A nő - saját verziója szerint - már hetekkel ezelőtt a rendőr tudomására hozta, hogy kapcsolatuknak véget kíván vetni, de a férfi ebbe nem törődött bele.

Koekelberg tagadja a nemi erőszak vádját, és rágalmazásért panaszt tett a nő ellen - idézte a sajtó a volt rendőrfőnök ügyvédjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.