Egymáshoz igazítják a mérési módszereket

Észbe kaptak: amazonasi összefogás az erdőirtás ellen

Fokozzák az illegális erdőirtás elleni küzdelmet és az őserdők védelmét szolgáló együttműködést az amazonasi országok.

2011.07.12 09:28MTI

A világ legnagyobb esőerdőjének területén osztozó nyolc ország - Brazília, Ecuador, Suriname, Peru, Guyana, Venezuela, Bolívia és Kolumbia - többek közt vállalta, hogy egymáshoz igazítja mérési módszereit, így lehetővé válna az erdőirtás mértékének átfogó becslése.
   
Az Amazonas-medence védelméről szóló nemzetközi egyezmény (OTCA) regionális szervezet hétfőn Ecuador fővárosában, Quitóban ismertette közös akciótervét a több mint hatmillió négyzetkilométernyi esőerdő védelmére.

A cél, hogy megóvják a területet a földművelés és a bányászat növekvő nyomásától.
   
Amazónia nemcsak a biológiai sokféleség miatt fontos, hanem kulturális gazdagsága révén is. A területen 420 indiáncsoport él - magyarázta Mauricio Dorfler, az OTCA főtitkára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.