Több tízezren tüntettek

Tovább mészárolja a tüntetőket a szíriai hatalom

Több tízezer ember vonult az utcákra pénteken Szíria több városában, hogy nagyobb szabadságot követeljen és az ország vezetősége ellen tüntessen.

2011.07.01 17:12MTI

A tiltakozások során a közép-szíriai Homszban kilenc tüntető megsérült, kettő pedig meghalt, amikor a biztonsági erők éles lövedékkel kezdték oszlatni a tömeget.
   
Az arab világ zavargásainak kezdete óta a péntekenként, a muszlimok számára legfontosabb ima napján, a tüntetők rendszeresen elözönlik az utcákat Szíriában.

A legtöbben most pénteken az észak-szíriai Hama városában gyűltek össze, ahol szemtanúk beszámolója szerint 400 ezer ember tüntetett a rezsim ellen. A biztonsági erők távol tartották magukat a helyszíntől -  mondta el az AFP francia hírügynökségnek egy tüntető.
  
Más városokban ennél kisebb megmozdulások voltak pénteken, a fővárosban, Damaszkuszban pedig csak százak vonultak az utcákra. A hatóságok ezeken a helyeken még az ima előtt több embert őrizetbe vettek a zavargások elkerülésének érdekében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.