Módosíthatják az alkotmányt

Szíria: a hatalom tárgyalást kezd az ellenzékkel

A SANA hivatalos hírügynökség közölte: Szíriában július 10-én a kormányzat tárgyalást kezd az ellenzékkel.

2011.06.27 18:08MTI

A megbeszélések a Bassár el-Aszad államfő által meghirdetett országos párbeszéd keretén belül folynak majd.
   
A hírügynökség szerint a két hét múlva kezdődő tárgyaláson egyebek mellett megvitatják az alkotmány módosítását, konkrétan annak a cikkelyének a jövőjét, amely rögzíti az Arab Szocialista Újjászületés Pártjának, a Baath pártnak a vezető szerepét Szíriában.
   
Ugyancsak hétfőn Damaszkuszban megkezdődött a szíriai társadalom képviselőinek első fóruma, amely a politikai válságból kivezető út keresésével foglalkozik.

A hatóságok által engedélyezett fórumon mintegy 200, a kultúra és a tudomány különböző területein dolgozó ismert személyiség, vezető újságírók és jogvédők vesznek részt.

A résztvevők nem tartoznak semmilyen politikai párthoz vagy ellenzéki csoporthoz, de határozottan fellépnek azért, hogy Szíriában demokratikus politikai rendszer jöjjön létre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.