44 halálos áldozat

A pilóta hibája okozhatta az oroszországi repülőgép-szerencsétlenséget

Minden bizonnyal pilótahiba okozta az Oroszország északnyugati részén bekövetkezett, 44 halálos áldozattal járó repülőgép-szerencsétlenséget - mondta kedden Szergej Ivanov orosz miniszterelnök-helyettes.

2011.06.21 14:22MTI

"Az előzetes, külsődleges vizsgálatok egyértelműen a pilóta hibájára utalnak; rossz időjárási körülmények között a leszállópályától jobbra tért el, és a ködben az utolsó percig vizuálisan kereste a betonsávot, de nem találta meg" - magyarázta Ivanov, aki az orosz kormányban a repülőgépipart felügyeli.

A Vlagyimir Putyin miniszterelnök kíséretében Franciaországban tartózkodó politikus hozzátette, hogy a hétfőn éjjel rossz látási körülmények között bekövetkezett szerencsétlenség erősen emlékeztet a Lech Kaczynski lengyel államfőnek és kíséretének halálát okozó 2010. áprilisi szmolenszki esetre.

Az északnyugat-oroszországi Karéliában, Petrozavodszk mellett szerencsétlenül járt Tu-134-es repülőgépen tartózkodó 52 személy közül nyolc (köztük egy kilencéves fiú és a nővére) élte túl a katasztrófát.

Mindannyian súlyos állapotban vannak, egyebek mellett égési sérüléseket szenvedtek.

A RussAir légitársaság gépe Moszkvából indult Petrozavodszk úti céllal, és a karéliai székváros repülőterétől egy kilométerre zuhant egy autóútra. A gép törzse kettétört, majd lángba borult.

Ezt a típusú gépet érte a katasztrófa.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.