Mi jön most?

Örömhír: Oroszország már nem épít államkapitalizmust

Oroszországban véget ért a fejlődésnek az a szakasza, amely az állam gazdasági szerepének megerősödését kívánta meg - jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz államfő pénteken, amikor megnyitotta az idei Szentpétervári Gazdasági Fórumot.

2011.06.17 11:18MTI

"A lehető legvilágosabban le akarom szögezni: nem építünk államkapitalizmust. Igen, volt egy fejlődési szakasz, amely az állam gazdasági szerepének megerősödésével járt. Ez elkerülhetetlen, és bizonyos szakaszban sok tekintetben nélkülözhetetlen volt" - mondta, és arra hivatkozott, hogy a kilencvenes évek káosza után stabilizálni kellett a helyzetet.

Merre tovább?


Medvegyev az állami korporációk sokkal határozottabb privatizálását követelte, és számos olyan probléma megoldási lehetőségeiről beszélt, amelyek csökkentik Oroszország vonzerejét a beruházók szemében.

A fórumon minden évben számos orosz és külföldi politikai és gazdasági vezető sereglik össze, hogy meghallgassa az orosz vezetés tájékoztatását Moszkva céljairól, elképzeléseiről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.