A balástyaiakat felháborítja, hogy kiszabadult

Szabadlábon a gereblyés gyilkos - kóros elmeállapota miatt elengedték

A bíróság szabadlábra és házi őrizetbe helyezte a balástyai, gereblyés gyilkost- írta keddi számában a Délmagyarország című napilap.

2008.04.01 09:31MTI

A nő ellen korábban garázdaság és testi sértés miatt már folyt büntetőeljárás, azonban azokat kóros elmeállapotára tekintettel megszüntették. A balástyaiakat felháborítja, hogy kiszabadult Lajos László gyilkosa. A 49 éves balástyai férfit két hete, március 16-án a nyílt utcán egy gereblyével agyonverte 54 éves szomszédja.

A nőt őrizetbe vették, majd letartóztatták. A bíróság a múlt héten pénteken, férfi temetése előtt egy nappal szabadon engedte a faluban gereblyés gyilkosként emlegetett asszonyt, aki Szegeden felült egy autóbuszra, Balástyán leszállt, és hazasétált. A lapnak az áldozat 74 éves nevelőanyja úgy nyilatkozott, hogy fél az elkövetőtől. Ezzel a faluban többen vannak így.

A történtek után az utcában lakó idős, nyugdíjas nők és férfiak péntek óta nem mernek kimenni az utcára, róluk családtagjaik gondoskodnak. A kisgyerekeket a szüleik nem engedik ki, és még a felnőttek is messze elkerülik az asszony házát.

Az egyik falubeli szerint a nő három éve egyik szomszédasszonyát is majdnem megölte, mikor a fejébe vágott egy metszőollót, de már korábban is megtámadott egy fiatalembert, akinek csaknem kiverte a szemét. Az emberöléssel gyanúsított nő beismerő vallomást tett - tájékoztatta a lapot Tuczakov Szilvána. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt is elmondta, hogy a házi őrizet betartását a kisteleki rendőrkapitányság ellenőrzi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.