Három embert őrizetbe vettek

Leégett egy házi droglabor Nyíregyháza külterületén

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtószóvivője közölte: leégett egy házi droglabor Nyíregyháza külterületén; a rendőrség az üggyel kapcsolatban három magyar anyanyelvű ukrán állampolgárt vett őrizetbe.

2011.05.25 14:16MTI

A tűz kedd este keletkezett a kábítószer-előállításra használt, Nyíregyházához tartozó tanya melléképületében, ahol a rendőrök több millió forint nagyságrendű droggyanús anyagot találtak a helyszíni szemle során - mondta Fülöp Gergely.
   
A tűz keletkezésekor elmenekült három férfit Kisvárdán fogták el, a magyar ajkú ukrán állampolgárokat kábítószerrel való visszaélés, valamint közveszély-okozás megalapozott gyanújával vették őrizetbe. Ugyancsak őrizetbe helyezték a tanya 52 éves tulajdonosát, akit bűnsegédlettel gyanúsítanak.
   
A szóvivő közlése szerint az égő épülethez a környéken lakók riasztották a tűzoltókat és a rendőröket,  utóbbiakat azért, mert három férfit láttak onnan gépkocsival sietősen távozni.
   
Az oltás során a tűzoltók több gázpalackot is lehoztak az épület padlásteréből, és csak perceken múlt, hogy azok nem robbantak fel. A rendőrök a helyiségben tizenhat zsák ipari mákőrleményt találtak, több száz liter gyúlékony hígítóval, valamint kábítószer előállításához szükséges más anyagokkal és eszközökkel.
   
Rábukkantak huszonöt kilogramm növényi eredetű masszára, a jelenlegi adatok szerint félkész ópiumra, amelyből további eljárással akár heroint is készíthettek volna. Lefoglaltak továbbá tizenegy gázpalackot, amelyek a illegális vegyipari tevékenységhez kellettek.
   
Az elfogott ukrán állampolgárok egyikénél több mint egymillió forint készpénzt találtak. A drog készítésére alkalmas anyagok értéke a becslések szerint több millió forint nagyságrendű.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.