Kétezer euróért dolgozott

Embercsempész akadt horogra az M5-ön

Embercsempészt fogtak el a Csongrád megyei rendőrök a hétvégén az M5-ös autópályán; a férfi kétezer euróért vitte volna koszovói ügyfeleit Németországba - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

2010.12.06 11:17MTI

A járőrök Mórahalom külterületén figyeltek fel egy cseh rendszámú gépkocsira, amelynek sofőrje, észrevéve a járőrautót, megállt, és miután három férfi kiszállt az autóból, gyorsan továbbhajtott - közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A férfiakat igazoltatták. Kiderült, hogy Koszovóból érkeztek illegálisan az országba, és egyikük már nem először próbálkozott. Közben a rendőrök az autópályán megállították a Budapest felé tartó járművet, és igazoltatták a vezetőjét. Mint kiderült: az úticél Németország lett volna, ahová fejenként 2000 euróért vitte volna a határsértőket.

A cseh és szerb kettős állampolgárságú embercsempész és az egyik határsértő ellen - mivel a korábbi próbálkozása miatt rá kiszabott beutazási és tartózkodási tilalmat megszegte - büntetőeljárás indult, és mindkettejüket őrizetbe vették. A másik két határsértővel szemben pedig idegenrendészeti eljárást indítottak - tette hozzá az őrnagy.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.