Ausztriában fogták el őket

Két magyar embercsempész akadt horogra

Két magyar embercsempészt vett őrizetbe az alsó-ausztriai rendőrség - közölték pénteken az osztrák hatóságok.

2010.11.12 20:00MTI

A 23 és 29 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy legalább kilenc esetben nyújtottak segítséget az osztrák határ illegális átlépéséhez, amiért személyenként ötven eurót kaptak. Jelenleg a kismartoni (Eisenstadt) börtönben vannak.

A rendőrség szerint az idősebb elkövető részben beismerő vallomást tett és társára is terhelően vallott, ő azonban mindent tagad. "Ügyfeleiket" az embercsempészek minden alkalommal személygépkocsijukkal Hegyeshalmon keresztül vitték egy schwechati benzinkúthoz, ahol másoknak adták át őket.

A nyomozók szerdán Fischamendben, egy parkolóban fogták el a két férfit, akik feltehetően egy nemzetközi embercsempész bandának dolgoztak. A rendőrség azt gyanítja, hogy több hasonló csempészet írható a számlájukra.

Az illegálisan bevándoroltak közül három embert fogtak el, két törököt - 36 és 40 évesek - még a schwechati benzinkútnál, egy 36 éves koszovóit Bécsben kaptak el. Három személynek sikerült kereket oldania.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.