Kilenc moldáv állampolgárt csempésztek át

Magyar bíróság elé állíthatják a román embercsempészeket

Vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást a rendőrség annak a négy román embernek az ügyében, akiket bűnszövetségben elkövetett embercsempészéssel gyanúsítanak - értesült a HavariaPress.

2008.11.26 19:18HavariaPress

A nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda fejezte be vádemelési javaslattal, miután átvette az ügyet a szabolcsi rendőrségtől. A négy románt azzal gyanúsítják a magyar hatóságok, hogy legkevesebb kilenc moldáv állampolgárt csempésztek hazánkba.

A moldávoktól jelentős összeget kértek a román-magyar határon való átjutásért. A nyomozás során világossá vált, hogy az embercsempészetet bűnszövetkezetben folytatták a gyanúsítottak, akik közül eggyel szemben az osztrák és a portugál hatóságok is elfogatóparancsot adtak ki korábban.

A román embercsempészt csak azt követően adják át a külföldi hatóságoknak, hogy Magyarországon lezárult a vele szemben folytatott büntetőeljárás.

A rendőrség a vádemelési javaslatot, valamint a nyomozás során összegyűlt iratokat a Mátészalkai Városi Ügyészségnek küldte meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.