Megfenyegette őket - elvágták a torkát

Apró heccnek tartják: készültek a gyilkosságra a hajdúnánási gyerekek

A hajdúnánási gyilkosság két fiatalkorú elkövetője készült a tettére, előre kitervelten, brutálisan végeztek 16 éves társukkal - közölte a nyomozás adatai alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője kedden Debrecenben.

2010.08.24 13:15MTI

A 14 és a 16 éves fiú augusztus 18-án játszani hívta a Keleti-főcsatorna egyik stégjére az áldozatot, majd egy otthonról hozott késsel előbb elvágták a nyakát, majd hátba szúrták - mondta Tóth Ferenc rendőr alezredes a sajtótájékoztatón.

Az egyik elkövető vallomása szerint áldozatuk korábban halálosan megfenyegette őket, s ebbéli félelmükben gondolták úgy, hogy megölik - közölte az alezredes.

Tóth Ferenc hozzátette: a két fiú önként vallotta be a gyilkosságot, a nyomozásban végig együttműködőnek bizonyultak.

A rendőrség azután kezdte el a meggyilkolt fiú felkutatását, hogy édesanyja bejelentette eltűnését. Ezt követően került képbe a két tettes is, akik barátságban voltak az áldozattal - ismertette. Miután a két gyanúsított részletesen elmesélte a történteket - folytatta Tóth Ferenc - a rendőrség búvárok, tűzoltók és speciális mentők bevonásával kezdte meg a holttest keresését.

A fiú hátába a csaknem 20 centiméteres pengehosszúságú konyhakést a markolatig beleszúrták, védekezésre az áldozatnak esélye sem volt. Az elkövetőkről szólva elmondta: mindketten büntetlen előéletűek, és családi helyzetük sem mondható rossznak.

Annyi biztos - tette hozzá -, hogy készültek a tettükre, illetve egyikük vallomása alapján nyereségvágy is szóba jöhet indítékként.

A fiúk egyáltalán nincsenek tisztában tettük súlyával - hangsúlyozta Tóth Ferenc. A gyanúsítottak jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.