Ötszáz tőből álló marihuánaültetvény

Újabb vietnámi drogültetvényt számoltak fel Budapesten

Ötszáz tőből álló marihuánaültetvényt számoltak fel a BRFK nyomozói egy XV. kerületi háznál.

2010.07.30 18:10HavariaPress

A drogot két vietnámi és egy norvég állampolgárságú thai férfi termesztette. A rendőrök még vizsgálják, hogy a korábban felszámolt vietnámi drogbandákhoz köze van-e a most elfogott hármasnak - értesült a HavariaPress.

A nyomozók hétfőn csaptak le a XV. kerületi drogültetvényre. Az ingatlanon ötszáz tő indiai kendert, valamint három külföldi férfit találtak. A két vietnámit, valamint thai származású társukat elfogták. A gyanúsítottak úgy osztották meg maguk között a munkát, hogy egyikük bérelte az ingatlant, a másik felügyelte az ültetvényt, míg a harmadik szervezte és irányította a drogtermesztést. A három férfit őrizetbe vették a rendőrök, majd előzetes letartóztatásukat a bíróság elrendelte. Azt még vizsgálják, hogy a most elfogott hármasnak van-e köze a korábban elfogott vietnámi drogbandákhoz.

A BRFK Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálatához 2008-ban több arra utaló információ érkezett, hogy korábban kizárólag heroinra specializálódott vietnámi drogbandák újabban marihuána termesztésével foglalkoznak hazánkban.

Ennek kapcsán a nyomozók több nagyobb, vietnámi eladótól származó marihuána-szállítmányt, illetve vietnámi állampolgárokkal kapcsolatba hozható, illetve általuk üzemeltetett ültetvényt foglaltak le és számoltak fel.

A nyomozók feltételezik, hogy további kábítószer-termesztő csoportok is létezhetnek, még a fővárosban és környékén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.