A vétség: közérdekű adattal való visszaélés?

Elrendelték a nyomozást a Centrum parkoló ügyében

A Lehet Más a Politika (LMP) üdvözli, hogy az ügyészség közérdekű adattal való visszaélés vétsége miatt elrendelte a nyomozást a Centrum Parkoló Rendszer Kft. ellen - közölte a párt pénteken

2009.07.03 16:08MTI

Az ügyben a párt június elején tett feljelentést, mivel kifogásolták, hogy a parkolási társaság 2006-2008-as bevételeként jelentősen eltérő összeg szerepel a cégbírósági adatbázisban, mint a parkolási díjak emeléséről szóló döntés előtt a fővárosi képviselők számára készített anyagban.

Az LMP korábban azt közölte, hogy a cégbírósági adatok szerint a kft. éves bevétele 2006-ban 4,7 milliárd, 2007-ben pedig 5,6 milliárd forint volt. Ezzel szemben a parkolási díjak emeléséről szóló döntés-előkészítő anyagban 2006-ra 3,5, 2007-re pedig 3,8 milliárd forint bevételt jelöltek meg.

A párt hangsúlyozta: fontosnak tartják, hogy a közhatalmat gyakorló vagy közfeladatot ellátó szervek, személyek visszaéléseivel kapcsolatos feljelentéseknél minden esetben induljon meg a nyomozás. Álláspontjuk szerint az állampolgárok akkor nyerik vissza a demokratikus intézményekbe vetett bizalmukat, ha valamennyi, a közbizalmat rongáló ügyben alapos vizsgálatra kerül sor, s a bizonyosságot nyert visszásságok pedig nem maradnak következmények nélkül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.