Kikkel szerződtek, és mennyiért?

Megismerhető a Centrum és a főváros szerződése

Bár bírósági döntés szerint nem ismerhetőek meg a Centrum Parkoló Rendszer Kft. bevételei és kiadásai, a bíróság szerint ugyanakkor nyilvános adat az a szerződés, amely a parkolási rendszer üzemeltetési jogainak Centrum Parkoló Kft. javára történő átruházásáról szól

2009.02.28 13:35HavariaPress

A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletében kimondta, hogy a fővárosi önkormányzatok által létrehozott Fővárosi Közterületi Parkolási Társulás közfeladatot ellátó szervezet, melynek feladata Budapest egyes részein a parkolási rend kialakítása és üzemeltetése. Feladatát azonban a Centrum Kft. útján látja el a per tárgyát képző üzemeltetési szerződés alapján.

A felperes LÁT-KÉP egyesület úgy gondolta, hogy a közfeladatra irányuló szerződés és mellékletei mindenki számára megismerhető közérdekű adatok, a társulás azonban nem adta ki részére a dokumentumot, ezért fordult bírósághoz az egyesület. A hét elején született jogerős ítélet a Centrum Parkoló Rendszer Kft. bevételeinek és kiadásainak megismerésére.

A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) által képviselt Lát-Kép egyesület azt szerette volna megtudni többek között, hogy a Centrum Parkoló Rendszernek az elmúlt 5 évben mennyi volt éves lebontásban a bevétele, milyen személyi kiadásai voltak, illetve kikkel és milyen ellenszolgáltatásért cserébe szerződtek 1 millió forintos értékhatár felett.

A Fővárosi Bíróság keddi tárgyalásán azonban megváltoztatta a Centrum pervesztességét kimondó elsőfokú ítéletet, így nem tudható meg, mi a sorsa a közterületek hasznosításából befolyó milliárdoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.