A lakóhely szerinti bíróság járhat majd el

Visszakerülhetnek a parkolási ügyek a helyi bíróságra

Működési gondokat okoz a Pesti Központi Kerületi Bíróságnak a parkolási ügyek nagy száma, ezért törvénymódosítást javasol Csiha Judit (MSZP), amely alapján az autós lakóhelye szerinti bíróságokon tárgyalnák ezeket az ügyeket.

2009.02.20 07:03Napi Gazdaság

A lap pénteki számában felidézi, hogy jelenleg a törvény lehetővé teszi, hogy a parkoló társaság székhelye szerinti bíróságon is tárgyalják a parkolási ügyeket. A cikkben a bírósági tapasztalatokra hivatkozva írja a szerző, hogy túlnyomó részt nem fővárosi lakosok ellen indulnak ilyen ügyek. A parkolási eljárások mindössze 30-40 százaléka marad a Pesti Központi Kerületi Bíróságon, a többi vidéki bíróságokra megy tovább, főként a Pest megyei agglomeráció városi bíróságaira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.