A Centrum Kft. ezúttal is lecsapott

Az Opera környékén kaszál a Centrum Kft.

Hófehérke az Operában. Könnyed családi szórakozásnak indult, fagyoskodás és komoly büntetés lett a vége. Közel húsz család járt pórul az Opera környékén, miután a Centrum Kft. emberei kerékbilincset szereltek fel az előadás alatt a kocsikra, melyeket 14.400 forint ellenében szereltek le. Visszaadni természetesen nem voltak hajlandóak, ahogy igazolni sem magukat.

2009.01.26 08:29Baal, ma.hu

Felháborodott telefon érkezett péntek reggel szerkesztőségünkbe, a hívás kiváltója a Centrum Kft. volt. Egy vidéki olvasónk arról tájékoztatta a ma.hu-t, hogy egy csütörtöki opera-előadás után közel húsz vidékről érkezett család fagyoskodott a felszerelt kerékbilincseknek köszönhetően. Az előadásra érkezők az Opera közvetlen közelében, a Dalszínház, Lázár és Hajós utcában parkoltak le az esti órákban. 

„Nem gondoltuk, hogy hat óra után nem lehet parkolni ezen a környéken” – érvelt a kárvallott, aki csak később értesült arról, ezen a szakaszokon egyáltalán nem lehet parkolni. „Nem jogilag vitatjuk a büntetést, hanem az emberi tényezőket kifogásoljuk” – hangsúlyozta a férfi, kiemelve: januárban késő este kellett több mint fél órát fagyoskodniuk a gyerekeknek a hidegben, és ha nem lett volna elegendő pénz náluk, meg sem tudták volna oldani a hazaútjukat. 

Elmondása szerint a Centrum Kft. „ajtósszekrényei” nem voltak hajlandóak igazolni magukat, fényképezni sem lehetett őket, s kizárólag egy nyugtával intézték el a büntetést. 

A bírság 14.400 forint volt, visszaadni természetesen nem tudtak. Cserébe a pénz kifizetése után egész gyorsan leszerelték a kerékbilincseket. 

A felháborodott család rendőrt hívott, csakhogy a járőrök szavai szerint arra hivatkozva nem mentek ki a helyszínre, hogy „úgysem tehetnek semmit”. 
 Jegyzőkönyv ezért az eseményekről nem készült. Miért nincs sorompóval lezárva ez a terület? – fogalmazta meg kérdését a férfi, aki azt sem értette, az Opera miért engedi, hogy vendégei ilyen helyzetbe kerüljenek. 

Emellett elsősorban azt kifogásolta, hogy az állam, azaz az adófizetők pénzéből építtetett utakon egy magántulajdonban lévő cég, a Centrum Kft. bünteti meg a helytelenül parkolókat. És szedi be a pénzeket. Csak csütörtök este közel húsz kerékbilincs fel-, majd leszelése történt, ami közel 300 ezer forint bevételt jelent. Lapunk információi szerint a kárvallottak közül többen fontolgatják a jogi lépéseket az ügyben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.