Bűncselekmény

Meghosszabbították a Deák téri kettősgyilkosság gyanúsítottjainak letartóztatását

A késeléssel gyanúsított férfi cselekménye több ember sérelmére elkövetett emberölés, míg a másik két gyanúsított cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására lehet alkalmas.

2020.06.25 12:36MTI

Két hónappal meghosszabbította a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a három férfinak a letartóztatását, akit a májusi Deák téri kettősgyilkosság kapcsán gyanúsítottak meg - tudatta a Fővárosi Törvényszék közleményben csütörtökön.

A megalapozott gyanú szerint a három férfi május 22-én hajnalban összeverekedett egy másik társasággal a Deák téren. Az összetűzés során az egyik gyanúsított több alkalommal megszúrt egy férfit, akit - miután a földre került - egy másik gyanúsított többször fejbe is rúgott. A harmadik gyanúsított jelenlétével biztosított társai cselekményét. Ezután a késelő férfi egy, a helyszínről távozó férfi után ment és őt is megszúrta. Mindkét sértett a helyszínen életét vesztette.

A késeléssel gyanúsított férfi cselekménye több ember sérelmére elkövetett emberölés, míg a másik két gyanúsított cselekménye csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság megállapítására lehet alkalmas. A minősített emberölés tíztől akár életfogytig tartó, a minősített garázdaság pedig három évig tartó szabadságvesztéssel büntethető.

A gyanúsítottak egzisztenciális és személyi körülményei rendezetlenek, ketten kábítószerfogyasztók, az emberöléssel gyanúsított férfi állandó bejelentett lakcímén nem tartózkodott, más ellene folyamatban lévő büntetőeljárásokban - ismeretlen helyen tartózkodása miatt - körözést, elfogatóparancsot bocsátottak ki ellene. Mindezek és a súlyos bűncselekmény miatt várható büntetés nagysága miatt továbbra is megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének.

A bíróság a kényszerintézkedés célját továbbra is csak letartóztatással látta biztosíthatónak - tudatta a törvényszék sajtóosztálya közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.