Gyilkosság

Óriási tömeg gyűlt össze a Deák téri gyilkosság helyszínén

Füstgránátokat is használtak a betiltott tüntetésen.

2020.05.29 14:01ma.hu

Hatalmas tömeg gyűlt össze a füstgránátokkal teli Deák téri gyilkosság helyszínén csütörtök délután. A Mi Hazánk mozgalom a "bűnözés ellen" meghirdetett felvonulására nagyon sokan mentek el.

A rendőrség nem engedélyezte a tüntetést, mert az gyűlésnek számít, amit a jelenlegi veszélyhelyzet alatt érvényes jogszabályok tiltanak. Többek ellen feljelentést tettek. Elsősorban azokat igazoltatták, akiken egyértelműen látszott, hogy a demonstrációra érkeztek: zászló vagy transzparens volt náluk. Ezeket az egyenruhások el is kobozták.

Novák Előd szerint viszont kegyeleti megemlékezést tartottak. A radikális párt a Deák téri gyilkosság miatt szervezte meg az eseményt, amely a Dob utcában az Országos Roma Önkormányzat előtt vette kezdetét este 6 órakor, majd átvonultak a Deák térre.

Karácsony Gergely főpolgármester még az este reagált a történtekre

"Budapest nem tűri a rasszista uszítást, sem itt, sem máshol nincs helye ennek a szottyos gyűlöletnek. Semmilyen tragédia nem lehet ürügy a megfélemlítésre, az önbíráskodásra. Nem a békés véleménynyilvánítást kell büntetni a hatóságnak, hanem megakadályozni, hogy nácik dúlják fel a város rendjét" - írta Karácsony Gergely főpolgármester a csütörtök esti eseményekre reagálva a közösségi oldalán.

„Nincsenek biztonságban a magyarok, a rendőrség a bűnözőket védi. Rendszeresen megtámadják a becsületes magyarokat” – mondta beszédében Toroczkai László, a párt elnöke.

A rendezvényen megjelent a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom, a Mi Hazánk Ifjai, a Betyársereg, valamint a Szurkolók az Állatokért szervezet néhány tagja is. A tüntetésen Apáti István, a párt országgyűlési képviselője is részt vett, ő beszédében a halálbüntetés visszaállítása mellett érvelt.

A Blikk beszámolója szerint csak úgy zúgott a ria-ria Hungária.

Az Országos Roma Önkormányzat már korábban közölte, hogy kiürítik a székházukat.

Nem volt roma a gyilkos

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.