Veszély

Több mint harminc gránátot találtak az út mellett

Egyelőre befejezték a munkát a tűzszerészek a Heves megyei Lőrincinél.

2017.03.07 22:22MTI

Egyelőre befejezték a munkát a tűzszerészek a Heves megyei Lőrincinél, ahol második világháborús német és szovjet gránátokat találtak egy útépítésen - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje kedd este az MTI-vel.

Markovics Zita főhadnagy elmondta, Lőrinci külterületén, a 2130-as út mellett a tűzszerészek huszonkilenc 10,5 centiméter átmérőjű német repeszromboló gránátot, hat darab 10,5 centiméter átmérőjű német ködgránátot és két 82 milliméteres szovjet aknavetőgránátot találtak.

A munkálatok végeztével feloldották az útzárat, de a szakemberek szerdán folytatják a terület átvizsgálását - tette hozzá.

Az eddig megtalált robbanótesteket a központi gyűjtőhelyre szállítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.