Állatkínzás

Vadászott az állatokra a kiskutyát droggal kínzó tini

Nem először csapott le a várpalotai állatkínzó, az agonizáló kiskutyát el kellett altatni.

2016.08.18 07:24ma.hu

Nem csak sorozatos balhéi miatt, hanem a többi, rejtélyes kutya-eltűnéssel is azt a tinit vádolják a környékbeliek, akinek legutóbbi rémtettéről, egy bedrogozott kutyakölyök sokkoló vergődéséről állatvédők készítettek vi­deót.

A felvétel futótűzként terjedt az interneten, a felvételen az az állat borzalmasan szenved: görcsök és rohamok kínozzák. A haldokló állatot egy tizenhét éves lány vitte be a helyi menhelyre azzal, hogy elgázolta az autó. A jószág olyan szörnyű állapotban volt, hogy az állatvédők által segítségül hívott orvos nem is tudott már rajta segíteni: kénytelen volt elaltatni a szerencsétlen ebet.

A Blikk információi szerint Várpalotán mindenki ismeri a lányt, mert folyamatosan balhézik, leginkább a város szélén tengődik, egy drogos bandában. Minden este őrjöngenek, vandálkodnak, retteg tőlük egész Várpalota.

Úgy tudják, hogy ezt a kiskutyát is lopta, ahogy a többit is az elmúlt években. Állítólag ugyanis ez a hobbija: elviszi mások kis kedvencét és megkínozza. A szóbeszéd szerint nem ez az első eset, hogy drogot vagy valamilyen gyógyszert adtak állatoknak.

A lap szerint a hatóságoknál már jelentkezett a kutyus valódi gazdája. Arra a kérdésre, hogy pontosan milyen drogot adhattak a staff fajtájú kutyának, csak a boncolás utáni vizsgálatok tudnak választ adni.

Minden bizonnyal letöltendő börtönt kap. Idén már két esetben is jogerős börtönbüntetést szabott ki a bíróság: egy visszaeső macskakínzó nyolc hónapos elzárást kapott, egy kutyát szöges léccel verő férfit pedig kétévnyi szabadságvesztéssel sújtottak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.