Állatkínzás

Hagyta a hőségben elpusztulni élettársa kutyáját

Állatkínzás miatt emelt vádat az ügyészség azzal a fiatal nővel szemben, aki szándékosan kizára lakása erkélyére élettársának kutyáját, majd hagyta a hőségben elpusztulni az állatot.

2016.06.09 12:15Havariapress

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata szerint a 19 éves nő élettársával egy kecskeméti lakótelepi lakásban lakott, ahol mindkettőjüknek saját kutyája volt. 2015. július 7-én reggel a vádlott az élettársa tudta nélkül a lakás erkélyére kicsukta a férfi staffordhire terrierjét, majd elment otthonról, úgy, hogy még vizet sem adott az állatnak.

A kutya a lakásba ily módon nem tudott visszajutni, sőt a 35 fokos hőség elől még csak árnyékba sem tudott húzódni az üvegezett falú beton erkélyen, így estére el is pusztult.

A nyomozás során az is kiderült, hogy a nő ezt megelőzően már több alkalommal kizárta a kutyát az erkélyre és ekkor sem biztosított számára ivóvizet.

Az ügyészség ez alapján különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettével vádolta meg a büntetlen előéletű nőt, aki emiatt akár három év szabadságvesztést is kaphat; bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.