Állatkínzás

Felgyújtották a kicsinyeit védő vadkacsát Kőbányán

A madarat felgyújtották, súlyos égési sérüléseivel még legalább egy napot szenvedett és agonizált.

2016.05.27 11:20ma.hu

Embertelen módon kivégeztek egy vadkacsát Budapesten, adta hírül a Bors (a linken megrázó képek láthatók). A madarat felgyújtották, majd halálos sebeivel magára hagyták. A vadkacsa végül hosszú haláltusa után hunyt el.

A madarat kegyetlenül, szórakozásból összeégették: gázspray-vel - dezodorral vagy hajlakkal - gyújtották fel. A kacsa végül fájdalomcsillapítót és kezelést kapott, hogy az utolsó óráit megkönnyítsék. Kiderült: a madár a kicsinyeit védte az élete árán is.

"Két embertől is kaptunk múlt szerdán bejelentést, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak" - mondta a Borsnak Márton András madármentő.

"Teljesen össze volt égve a feje, a háta, a püspökfalatja. A sérüléseiből látszik, hogy védekező testtartást vett fel, azaz vagy a fiókáit vagy a tojásait védte valakitől, aki el akarta venni őket. A he­lyiekkel beszéltünk, és elmondták, hogy mostanában alaposan megcsappant a kacsaállomány: az ott élő harminc pár közül rengeteg tojó, fióka eltűnt, valaki szándékosan fogdossa őket. A területen térfigyelő működik, jó eséllyel rögzítette a tettest." A madármentők bejelentést tettek a rendőrségen.

Több kegyetlen állatkínzás is történt az elmúlt hetekben. Egy hónapja egy gólyát vertek agyon Jászapátiiban, majd egy terhes őzsutát üldöztek a krosszmotorosok Pilisen addig, míg az állat el nem pusztult.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.