Családon belüli erőszak

Az apa verte agyon a kéthónapos babát Recsken

A családnak van egy négyéves kislánya is, akit szintén folyamatosan vertek, ezért két évvel ezelőtt el is vették tőlük.

2016.06.04 16:57ma.hu
A szomszédok szerint rendezett körülmények között éltek

Vasárnap dönthet a bíróság annak a recski férfinek az előzetes letartóztatásáról, aki csütörtök hajnalban agyonverte kéthónapos kisfiát. Az apa először tagadta tettét, ám az orvosszakértői vizsgálat után beismerő vallomást tett. Mint kiderült, a családnak van egy négyéves kislánya is, akit szintén folyamatosan vertek, ezért két évvel ezelőtt el is vették tőlük.

Megsérült, nehezen veszi levegőt és hörög - ezekkel a panaszokkal vitte csütörtökön hajnalban kéthónapos kisfiát a recski orvosi rendelőbe a 19 éves nő és a 21 éves férfi. A babát azonban már hiába próbálták újraéleszteni. A szülők először azt állították, hogy kutya borította fel a babakocsit, a gyerek kiesett és így sérült meg. Az igazságügyi orvosszakértői vizsgálat ugyanakkor megállapította, hogy a csecsemőt agyonverték.
 
A szülőket pénteken őrizetbe vették, azóta beismerő vallomást tettek, a Heves Megyei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást ellenük és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Időközben kiderült, hogy a párnak van egy négyéves kislánya is, akit már elvettek tőlük, mert rendszeresen verték. Emiatt is eljárás indult a család ellen.

Ha ez az ügy időközben lezárult volna és megállapították volna a szülői felelősséget, akkor ez az alig több mint kéthónapos csecsemő már nem kerülhetett volna ebbe a családba - hívta fel a figyelmet az M1 Híradójában Nagy Sándor recski polgármester. Az M1 információi szerint az apa előzetes letartóztatásáról vasárnap dönt a bíróság, az anya szabadlábon védekezhet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.