Beszéljünk róla

Konferencia a családon belüli erőszakról

Harminc ország képviselői vesznek részt az Európai Nők az Erőszak Ellen (Women Against Violence Europe, WAVE), a nőkre és gyermekekre irányuló családon belüli erőszak ellen küzdő európai civil nőszervezeteket tömörítő hálózat 16. konferenciáján.

2014.11.17 00:30MTI
freedigitalphotos.net/luigi diamanti

A ma kezdődő, háromnapos találkozón mások mellett felszólal Rashida Manjoo, az ENSZ nők elleni erőszak témájában illetékes különmegbízottja, Ulrike Lunacek osztrák zöldpárti európai parlamenti (EP-) képviselő, Rudolf Hundstorfer osztrák munkaügyi és szociális miniszter, Gabriele Heinisch-Hosek nőügyi miniszter és Sandra Frauenberge városi tanácsos. A konferencián képviselteti magát a magyarországi Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) is.

A konferencia szervezői elmondták: a találkozó főleg a tapasztalatcseréről szól, de a határon átnyúló ügyekkel is foglalkozik. Példaként megemlítették egy magyar nő esetét, akit szélsőséges nézeteket valló egykori élettársa folyamatos fenyegetésétől osztrák támogatással mentettek meg, és egy németországi nőotthonba helyeztek el.

A 46 tagállamot és 107 tagszervezetet tömörítő WAVE szervezetet 1994-ben alapították. A non-profit összefogás informális hálózata az Európai Unió támogatásával működik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.