Bűn és bűnhődés

Életfogytiglant is kaphat a gyerekét halálra éheztető házaspár

A gyöngyösi anyát és az apát különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Vagyis az emberölés kétszeresen minősülő esete miatt folyik ellenük büntetőeljárás. Ezért a bűncselekményért a bírói gyakorlat szerint akár tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható.

2016.05.21 18:48ma.hu

Két külön rendőrautóval vitték a bírósági meghallgatásra a halálra éheztetett másfél éves gyöngyösi kislány szüleit - írja a hirado.hu.

Mindketten jól öltözött, egészséges ember benyomását keltették. Az anyát és az apát végig elkülönítették, egy szót sem szólhattak egymáshoz. A bíróságon a nő egyfolytában sírással küszködött, a férfi rezzenéstelen arccal várta a döntést. Ami kevesebb, mint egy óra alatt meg is született. Az Egri Járásbíróság a megyei főügyészség indítványának megfelelően elrendelte a szülők előzetes letartóztatását.

Az anya korábban is éheztette a gyermekeit

Az asszony három apától összesen négy gyereket szült. 2008-ban azért kapott egy évi, felfüggesztett börtönbüntetést, mert nem adott enni rendesen legnagyobb gyermekének. Egy évvel később azért kapott 50 ezer forint pénzbüntetést, mert miután elvált, kisfiát nem engedte az apjához. A két gyermeket most az apáik nevelik.

A nő a harmadik gyermekét is éheztette, de ő a gyámügy fellépésére időben megkapta az orvosi kezelést. Ezt a kislányt most a nagyszülei nevelik. A legkisebb gyermek, Kiara életét azonban már nem tudták megmenteni.

Konkoly-Thege László, a Heves Megyei Főügyészség szóvivője az M1 Híradónak azt mondta, vannak arra adatok, hogy a gyermeket hónapokig éheztették a szülők.

A bíróságon se a nő, se a férfi nem tett vallomást. A letartóztatásról szóló döntést azért megfellebbezték - mondta Molnár Richárd az asszony ügyvédje.

A gyöngyösi anyát és az apát különös kegyetlenséggel, 14 éven aluli személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Vagyis, az emberölés kétszeresen minősülő esete miatt folyik ellenük büntetőeljárás. Ezért a bűncselekményért a bírói gyakorlat szerint akár tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés is kiszabható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.