Fényevők

Tizenöt év börtönt kaptak a halálra éheztetett agárdi kisfiú szülei és nagyszülei

Az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért.

2016.05.12 12:47MTI

Ítéletet hirdetett a székesfehérvári bíróság első fokon a "fényevő perként" elhíresült ügyben. Egy másfél éves, alig négy és fél kilós kisfiú hosszas szenvedés után 2013 áprilisában halt meg, miután összeomlott a keringése, mert a szülei gyakorlatilag nem adtak neki enni, mindenkitől rejtőzködve nevelték gazdagon felszerelt otthonukban. .

A szülők egyike a 2013-as elfogáskor - MTI Koppán Viktor

Az Édl Gabriella vezette bírói tanács az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlottat társtettesként, különös kegyetlenséggel, 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében találta bűnösnek.

Az ötödrendű vádlott természetgyógyászra két év, három évre felfüggesztett fogházbüntetést szabtak ki halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt. A hatodrendű vádlott háziorvos foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt egy év fogházbüntetést kapott, két év próbaidőre felfüggesztve.

Az ügyész súlyosításért fellebbezett, míg a védőügyvédek felmentésért. Az ügyész kezdeményezte a szülők és a nagyszülők előzetes letartóztatását, a kérésnek a bíróság helyt adott. A négy vádlottat rendőrök vezették el a tárgyalóteremből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.