Éheztetés

Már nem volt zsírszövet a kislányon: súlyos vádak a szülőkkel szemben

A kislány kegyetlen kínok között halt meg. A szülőket különös kegyetlenséggel, gyermek sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsítják. Megrázó részletek következnek a gyöngyösi kislány haláláról.

2016.05.20 19:00ma.hu

Már nem volt zsírszövet azon a másfél éves gyermeken, akit szülei éheztettek halálra - állapította meg a boncolás.

Csütörtök reggel vitték el a rendőrök a szülőket gyöngyösi otthonukból - írja az atv.hu.

Mindketten bilincsben érkeztek a megyei főkapitányságra, ahol a rendőrségi szóvivő már nem használta a gondatlanság kifejezést akkor, amikor a gyanúsításról beszélt.

Soltész Bálint, a megyei rendőrség szóvivő elmondta, „megérkezett az elsődleges orvosszakértői vélemény. Ennek alapján felmerült az édesanya és édesapa halálával kapcsolatban a büntetőjogi felelőssége a gyermek halálával kapcsolatban.”

Azóta újabb részletek derültek ki a kislány állapotáról. Még a sokat látott nyomozókat is megrázta a boncolás eredménye.

Konkoly-Thege László, a megyei főügyészség szóvivő szerint a kisgyermek halála nem betegség, nem valamilyen érthető, magyarázható betegség miatt következett be, hanem a kisgyermek halála tulajdonképpen éhhalál volt.

A másfél éves kislány alig több, mint 3 kilogrammos volt, pedig egy egészséges gyerek súlya ilyen korában már legalább 10 kiló. A kislány szervezete annyira nem bírta az alultápláltságot, hogy leállt a légzése és keringése.

Hozzátette, a gyermek olyan mértékben lesoványodott, hogy gyakorlatilag már zsírszövet sem volt található a bőrszövetek alatt. A szervezete pedig egyszerűen feladta azt a hosszú küzdelmet, amit feltehetően fél éven keresztül folytatott az életben maradásért.

A kislány anyjának a Velvet információi szerint 4 gyermeke van. A két nagyobb gyermekét az apjánál helyezték el, miután kiderült, hogy őket is éheztették.

A bírósági jegyzőkönyv szerint hiányos ellátásuk miatt fizikailag és szellemileg is folyamatosan leépültek. A nő harmadik gyermekét akkor vették el a családtól, mikor a kislány meghalt. Állítólag azért nem tudták a csecsemőt kiemelni a családból, mert a háziorvos szerint nem volt gond a fejlődésével.

A férfi és a nő előzetes letartóztatásáról holnap dönt a bíróság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.