Betörés

Rossz házba tört be, és egy másik nőt rángatott a féltékeny férfi

Az élettársát kereste, de egy másik nőt talált a házban, amiben kárt is okozott. Vádat emeltek ellene.

2016.04.13 11:48próba

Erőszakkal akarta hazavinni az őt korábban elhagyó élettársát egy hevesi férfi, de tévedésből a nő szomszédjaira tört rá hajnalban. Az ügyészség vádat emelt ellene.

Az eset még tavaly ősszel történt, a Hevesi Járási Ügyészség most erőszakkal, magánlaksértés bűntettével, kisebb kárt okozó rongálás vétségével, és könnyű testi sértéssel vádolja.

A 25 éves fiatalember összeveszett az élettársával, aki elköltözött tőle a velük egy utcában lakó szüleihez - olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében. A történteket elfogadni képtelen vádlott szerette volna helyreállítani a kapcsolatukat, és ennek érdekében az erőszaktól sem riadt vissza.

Ismeretlen eredetű tudatmódosító hatása alatt hajnali fél háromkor kereste fel a nő szüleinek lakását, hogy hazavigye élettársát. A bódult férfi berúgta az ingatlan ajtaját, a házban pedig egy lapáttal szétverte a televíziót és betört egy ablakot is.

Erre riadt fel az épületben lakó, várandós sértett, akit a vádlott „Na végre, megvagy!” felkiáltással a karjánál fogva megpróbált kirángatni az utcára, melynek során 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott neki.

Ekkor derült csak ki, hogy a sértett nem a megfelelő nőt „fogta meg”, hanem eltévesztve a házszámot, tévedésből a nő szomszédjaira tört. Mivel több bűncselekményt is megvalósított tettével a Heves Járási Ügyészség vádat emelt vele szemben.

A Hevesi Járási Ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével - halmazati büntetésként felfüggesztett börtönt szabjon ki, a próbaidő tartamára pedig rendelje el a pártfogó felügyeletét, és kötelezze őt az általa ténylegesen okozott kár megtérítésére is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.