Bűncselekmény

33 millió forintot rabolt álrendőrként

A 41 éves férfi még 2009-ben 33 millió forintot rabolt el, magát rendőrnek kiadva, egy fővárosi könyvelői irodából.

2015.12.17 07:50Havariapress

2009. augusztus 10-én délelőtt rendőrségi egyenruhát és lőfegyvert viselve, hivatalos eljárást színlelve jutott be egy akkor még ismeretlen férfi Budapesten egy XIII. kerületi könyvelői irodába. Odabent aztán műanyag gyorskötözővel megkötözte az ott tartózkodó két női alkalmazottat és eltulajdonította a bérszámfejtés céljából ott kezelt, több, mint 33 millió forintnyi készpénzt.

A nyomozók a széleskörű adatgyűjtés, a tanúkihallgatások, a bűnügyi technika időközben történt fejlődése, illetve a beszerzett szakértői vélemények eredményeképpen több mint hat év után azonosították a feltételezett elkövetőt, akit e héten kedden gyanúsítottként hallgatták ki.

A jelenleg más ügyben kiszabott jogerős szabadságvesztését töltő gyanúsított ellen a további eljárást a Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.