Álrendőr büntette az autósokat

Szondázó rendőrnek álcázva lopta a jogosítványokat

A kenőpénzre gyúró álrendőrök már kimentek a divatból, az ausztrál férfi új trükköt eszelt ki: nem pénzt csikar ki az átvert, bár vétkes autósoktól, hanem a jogosítványukat lopja el.

2015.01.20 14:00ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/xedos4

Jogosítványokat lopott egy ismeretlen férfi két autóvezetőtől is, miután magát rendőrnek kiadva ittas vezetésen kapta a károsultakat. Az ausztrál Sydney útjain az első áldozat egy 32 éves vezető volt, aki haladás közben észrevette a mögötte villódzó kék fényeket, ezért lehúzódott az út szélére. Az álrendőr még egy rendőrjelvényt is mutatott, de a hatóságok úgy vélik, valószínűleg hamis volt az is, akárcsak az egyenruha. Az álrendőr felszólította a sofőrt, hogy fújja meg a szondát, és amikor az alkoholos befolyásoltságot mutatott, a "rendőr" elvette a férfi jogosítványát.

Másnap ugyanezzel a módszerrel egy 49 éves nőt szabadított meg a vezetői engedélyétől, a személyleírás alapján most az ausztrál rendőrök egy 175 centi magas, 30-as éveiben járó, rövid, barna hajú férfit keresnek - számolt be a Metro című lap. A sajtóbeszámolók ugyan nem térnek ki rá, de a lopott jogosítványokat alighanem hamis útiokmányok készítéséhez akarja felhasználni a trükkös tolvaj.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.