Baleset a szertárban

Kiömlött brómoldat miatt kiürítettek egy iskolát Pécsett

Kiürítették a pécsi Jókai Mór Általános Iskolát egy időre pénteken, mert az intézmény szertárában brómoldat ömlött ki.

2015.11.20 18:56MTI

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint a tűzoltók gondoskodtak az egy deciliter brómoldat semlegesítéséről, összetört üvegének megsemmisítés előtti szakszerű tárolásáról és a helyiségek szellőztetéséről.

Az iskolát több mint 650 embernek kellett elhagynia, az intézményben csak azután folytatódhatott az oktatás, hogy a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a mobil labor munkatársai megállapították: a veszélyes anyag koncentrációja már nem haladja meg az egészségre káros határértéket - tették hozzá.

A Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság utalt rá, hogy a brómoldat erősen maró anyag, súlyos bőr-, szem- és légúti sérülést okozhat. Emellett veszélyes gőzöket bocsát ki, belélegezve, bőrön át felszívódva mérgező lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.