Különös barátság

Őrizetben a rablásokkal gyanúsított rendőr civil társa

Őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség egy fegyveres rablásokkal gyanúsított, volt rendőr civil tettestársát. A rendőrnek eredetileg azt kellett volna ellenőriznie, hogy a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló férfi otthon van-e, ehelyett azonban összebarátkoztak, majd összesen hat embert raboltak ki Budapesten.

2015.11.10 15:04Havariapress

A nyomozás adatai szerint volt rendőr őrmester - aki az egyik kerületi rendőrkapitányság járőre volt - 2015 áprilisában azt kapta feladatul, hogy rendszeresen ellenőrizzen egy lakhelyelhagyási tilalom alatt álló férfit. A két ember ennek során baráti kapcsolatba került, majd rövidesen elhatározták, hogy ketten együtt fegyveres rablásokat követnek el, egyes esetekben bevonva egy harmadik, civil társukat is. A szokatlan páros ezután három helyszínen, összesen hat sértett sérelmére követett el fegyveres és részben csoportos rablásokat, valamint más bűncselekményeket. Módszerük mindegyik alkalommal az volt, hogy rendőri eljárást színleltek, majd gáz-riasztópisztolyt fogtak a sértettekre, megkötözték őket, és elvették a náluk lévő készpénzt, illetve egyéb értékeket.

A rendőr őrmester elfogására idén június 28-án került sor, ezt követően azonnal megszüntették a szolgálati viszonyát, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte, melynek tartamát legutóbb december 30-áig hosszabbította meg. Civil társát e hét hétfőn fogták el a BRFK célkörözési munkatársai, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével; a férfit ezután a Budapesti Nyomozó Ügyészség őrizetbe vette és kezdeményezte az ő előzetes letartóztatását is. Harmadik társuk még mindig szökésben van, vele szemben a nyomozó ügyészség elfogatóparancsot bocsátott ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.