400 millióval szökött el

Előzetesben a Thaiföldön elfogott csaló vállalkozó

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a magyar vállalkozót, aki a gyanú szerint egy társával együtt 400 millió forintos hitelt vett fel egy hazai banktól, majd a pénz visszafizetése helyett Thaiföldre szökött.

2015.08.21 11:26Havariapress

A gyanúsítottat a közelmúltban fogták el az ázsiai ország nyomozói, és e héten adták át Ferihegyen a magyar hatóságoknak; bűntársa néhány hónapja már idehaza, szintén előzetesben várja az ügy bírósági tárgyalását.

A nyomozás adatai szerint a két férfi még 2008. június 20-án kötött forgóeszköz-hitelszerződést egy magyarországi bankkal, 400 millió forint értékben, egy működő Kft. ügyvezető igazgatóiként, habár a Kft. akkor már egy folyószámlahitellel is rendelkezett a pénzintézetnél. A hitelekből azonban mindössze hat havi részletet fizetettek vissza, ezt követően a bank alkalmazottai nem tudták elérni őket, ezért idővel rendőrségi feljelentést tettek az ügyben.

Miután kiderült, hogy a két ember ismeretlen helyen tartózkodik, a hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki velük szemben, ennek eredményeként a közelmúltban, néhány hónap eltéréssel mindkét férfit elfogták a thaiföldi nyomozók. A csalással gyanúsított páros egyik tagját ez év márciusában szállították haza és adták át a magyar rendőrségnek, e héten kedden pedig a másik férfi is megérkezett Budapestre, thaiföldi rendőri kísérettel.

A férfit ezt követően gyanúsítottként hallgatták ki a BRFK Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán, majd őrizetbe vették, csütörtökön pedig a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását is. A hatóságok mindkét férfit különösen jelentős kárt okozó csalással gyanúsítják.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.