A nyugalom megzavarására alkalmas

Bezárattak egy thaiföldi ellenzéki televíziót

A thaiföldi katonai vezetés bezáratott egy ellenzéki televíziót, a médiahatóság (NBTC) hivatalos indoklása szerint a Peace TV a nyugalom megzavarására alkalmas tartalmat sugárzott.

2015.05.04 08:02MTI

Az NBTC a hétvégén vonta vissza a csatorna műsorszórási engedélyét. A katonai vezetés által vörös ingesnek nevezett tévé április 10. és 17. között már szüneteltetni kényszerült adását.

Vörös ingesként a hadsereg által tavaly májusban megdöntött kormány támogatóit emlegetik Thaiföldön. Bár Jinglak Sinavatra volt miniszterelnököt ellenlábasai korrupcióval és további gazdasági károk okozásával vádolják, az ázsiai ország északi és keleti részén élő szegényebb rétegek még mindig őt támogatják.

A vörös inges tüntetők korábbi vezéralakja, Jatuporn Prompan ellenzéki vezető a Peace TV engedélyének visszavonásáról szóló határozat érvénytelenítését követelte, és közölte, hogy petíciót nyújt be a királyhoz, ha az NBTC nem másítja meg döntését.

Előtte azonban Prajuth Csan-ocsa tábornokhoz, a puccs vezetőjéhez és az ország jelenlegi miniszterelnökéhez fordul azzal a kéréssel, hogy bírálja felül a médiahatóság döntését.

Az ellenzék szerint a csatorna bezárása azt bizonyítja, hogy a hatalmon lévők nem akarnak az övékétől eltérő véleményt hallani. Csan-ocsa tábornok áprilisban védelmébe vette "agresszív" kormányzási stílusát, és azt hangoztatta, hogy "a rend és a béke helyreállításán" dolgozik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.