Illegális bevándorlás

Négy szír állampolgárt kiraboltak Szegeden

A rendőrség elfogta az egyik gyanúsítottat, társát még keresik.

2015.07.29 21:38MTI

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szenti Szabolcs közölte, a zöldhatárt illegálisan átlépő szír állampolgárokat egy férfi társával vette fel autójába Szegednél szerdán hajnalban. A gyanúsítottak abban állapodtak meg a négy határsértővel, hogy fejenként 750 euróért elviszik őket Budapestre. Útközben egy fegyverutánzattal a náluk lévő pénz átadására kényszerítették a szíriai utasokat, majd kitették őket Szegeden. A határsértők ezután kértek rendőri segítséget.

A nyomozók megállapították a menekülő személyautó rendszámát, majd a rendőrök Hódmezővásárhely központjában felismerték a járművet, és elfogták a benne ülő R. Zoltánt. A kocsiban megtalálták a rabláshoz használt gáz-riasztópisztolyt is – tudatta az őrnagy.

A rendőrség fegyveresen elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a 21 éves hódmezővásárhelyi férfit és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A társát még keresik a rendőrök.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.