Régész vagy sírrabló?

Előb feltárták, majd kirabolták az ősi sírokat

Kőkorszaki sírok szakértő fosztogatóira csapott le a kínai rendőrség, amely 175 gyanúsított őrizetbe vételével az új Kína fennállásának legnagyobb ilyen jellegű akcióját hajtotta végre.

2015.05.27 09:49MTI

A sírrablók és társaik, akik között négy régész is volt, az ásatásoktól az értékesítésig tíz csoportban, jól szervezetten működtek, kézre kerítésükben hat tartomány ezer rendőre vett részt - tájékoztatott a közbiztonsági minisztérium.

Az északkelet-kínai Liaoning tartomány területén, Niuoliang településhez tartozó területen kiásott és törvénytelenül eltulajdonított újkőkorszaki műtárgyak értéke meghaladta a 500 millió jüant (22,7 milliárd forint).

Az 1168 darab ritka lelet között volt például egy jádéból készült, összetekeredett sárkány, amely a totemként tisztelt mitológiai szimbólum egyik legkorábbi ábrázolása

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.