Emigránsok

Több mint háromszáz határsértőt fogtak el Csongrád megyében

A legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök a polgárőrséggel és a mezőőrséggel együttműködve.

2015.05.14 08:29MTI

Összesen 311 határsértőt tartóztattak föl szerdán a rendőrök Csongrád megye déli részén – tájékoztatta a megyei főkapitányság szóvivője csütörtökön.

Szenti Szabolcs közölte, a legnagyobb csoportot Ásotthalom külterületén fogták el a rendőrök a polgárőrséggel és a mezőőrséggel együttműködve. Ott 85 ember - köztük tizenegy gyermek és hét nő - lépett illegálisan Magyarország területére. Közülük hetvenheten Afganisztánból, négyen Szíriából, ketten Bangladesből, ketten pedig Szomáliából érkeztek.

A határsértők ellen idegenrendészeti eljárás indult – tudatta az őrnagy.

Csongrád megyében február elején előfordult, hogy ezernél is több határsértőt tartóztattak föl a rendőrök, akkor több mint 90 százalékuk Koszovóból érkezett, ezt követően azonban visszaesett az elfogottak száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.