Emberölés

Lezárták a nyomozást a forráskúti nő meggyilkolása ügyében

A fiatal nőt a gyanú szerint gyermekkori ismerőse halála előtt megerőszakolta és több órán át kínozta.

2015.04.15 08:27MTI

Vádemelési javaslattal lezárta a rendőrség a nyomozást – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szenti Szabolcs közölte, a rendőrség a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, szexuális erőszak és súlyos testi sértés bűntettével gyanúsítja.

A 22 éves forráskúti nő eltűnését tavaly november 21-én jelentették be. A nyomozók ezért átvizsgálták a nő gyermekkori ismerősének forráskúti ingatlanát is, ahol megtalálták az áldozat mobiltelefonját és kerékpárját, majd a melléképületben elrejtve a holttestét – emlékeztetett az őrnagy.

A rendőrök kikérdezték az ingatlanban lakó B. Lászlót, aki ellentmondásokba keveredett, majd beismerte a bűncselekmény elkövetését, de tettére érdemi magyarázatot nem tudott adni – tudatta a szóvivő.

A nyomozás azt állapította meg, hogy az akkor 21 éves gyanúsított 2014. november 21-én reggel áthívta magához a sértettet. A nőt megerőszakolta, bántalmazta és fojtogatta. Az igazságügyi orvosszakértői vélemény szerint a férfi több órán át kínozta a nőt. Az áldozat halálát kalapáccsal okozott sérülések okozták.

A Csongrád megyei nyomozók gyanúja szerint B. László 2014. május 23-án Szegeden lefejelte akkori barátnőjét is, akinek az orrcsontja tört el – közölte Szenti Szabolcs.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.