Mintha hímes tojáson lépkedtek volna

Gránátmezőt találtak Kecskeméten

Több mint negyven gránátot találtak Kecskeméten útépítés közben.

2015.04.07 21:59MTI

Több mint negyven világháborús gránátot találtak Kecskeméten kedd délután útépítés közben - közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs altisztje az MTI-vel.

Bátyi Edina elmondta: Kecskemét északi részén az elkerülő út építésénél kerültek elő a robbanótestek. A tűzszerészek ötven négyzetméternyi terület átvizsgálásával negyvennégy 8,8 centiméteres (tizenhét repesz- és huszonhét páncéltörő) gránátot találtak. A helyszínen valószínűleg légvédelmi tüzelőállás lehetett - jegyezte meg.

A robbanótestek közül egy nincs szállítható állapotban, ezért azt a helyszínen semmisítik meg. A többit a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére viszik a tűzszerészek - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.