Szolgálaton kívüli rendőr figyelt fel rá

Éles gránáton feküdt

A férfi órákat feküdt a földön, miután egyszer csak váratlanul felállt és a szerkezetet hátrahagyva sétálva elindult az abádszalóki utcán.

2015.03.04 09:56ma.hu
Fotó: police.hu

Egy szolgálaton kívüli rendőr Abádszalók egyik utcáján egy úttesten fekvő férfira lett figyelmes kedd este. A törzsőrmester odament a férfihoz, hogy segítséget nyújtson neki.

A járőrvezető megszólította a földön, magatehetetlenül fekvő férfit, aki összefüggéstelenül beszélt, zavartan viselkedett. A rendőrség közleménye szerint fel akarta segíteni a férfit - akit látásból ismert - és ekkor észlelte, hogy az abádszalóki lakos kabátja alatt feltehetően egy robbanószerkezetet szorongatott. A férfi nem fenyegetőzött semmilyen robbantással.

A Kunhegyesi Rendőrőrsön dolgozó járőr azonnal értesítette kollégáit, akik perceken belül a helyszínre érkeztek. A rendőrök a lakosságvédelmi intézkedés keretében lezárták a környéket és a közelben lévő házakból ideiglenesen kitelepítették az ott lakókat, miközben értesítették a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatát.

A rendőrök munkáját az Abádszalóki Önkormányzati Önkéntes Tűzoltóság és a katasztrófavédelmi szolgálat szolnoki munkatársai is segítették. A férfi órákat feküdt a földön, miután egyszer csak váratlanul felállt és a szerkezetet hátrahagyva sétálva elindult az utcán.

A járőrök azonnal a férfihoz siettek, takaróval betakarták, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadták, akik a kórházba vitték őt. A Készenléti Rendőrség munkatársai az éles páncélelhárító eszközt 2015. március 4-én 4 óra 15 perckor a közelben felrobbantották. Az eset során senki nem sérült meg, anyagi kár nem keletkezett.

A Tiszafüredi Rendőrkapitányság robbanóanyaggal vagy robbanószerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 45 éves férfi ellen. A nyomozók az abádszalóki lakos otthonában megtartott házkutatáskor egyéb robbanóeszközt vagy robbanószerkezetet nem találtak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.