Családi szerencsétlenség

Gázpalackok robbantak a melléképületben

Kigyulladt és lángokban áll egy családi ház melléképülete Üllőn. Gázpalackok robbantak fel a tűzben, egy emberhez mentőt hívtak a tűzoltók. Késő délutánra sikerült csak eloltani.

2015.04.07 12:57Havariapress

Megfékezték kedd délután Üllőn azt a tüzet, amely egy 140 négyzetméteres melléképületben keletkezett és átterjedt a mellette álló családi ház tetejére is - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila korábban elmondta, hogy a melléképületben tartott állatokat a tulajdonos még időben kiterelte. Két propán-bután-palack felrobbant, de nem sérült meg senki.

További három robbanásveszélyes palackot a monori tűzoltók hoztak ki az ingatlanból, ezeket folyamatosan hűtötték, így sikerült megakadályozni az esetleges detonációt. A teljes terjedelmében égő melléképületről a lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is, ám az épületet nem vált lakhatatlanná - magyarázta a szóvivő.

Biztonsági okokból 100 méteres sugarú körben lezárták a környéket, de nem költöztettek ki senkit. A lakók ugyanakkor nem hagyhatták el házaikat a veszély elmúltáig. Az oltás azóta befejeződött, a biztonsági zónát feloldották - közölte Csámpai Attila.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.