Megbecstelenítés

Lefújták festékszóróval a holokauszttúlélőket

Megrongálták a 70 év unokái című kiállítás fotóit. A holokauszttúlélőket bemutató 25 kép közül 14-et fújtak le festékszóróval ismeretlenek.

2015.04.06 09:28ma.hu

A Madách téren a nemzetközi holokauszt emléknap alkalmából nyitották meg a 70 év unokái című fotókiállítást - a 24 képen holokauszt-túlélők és legifjabb családtagjaik láthatók. A Híradó szerint a képeket vasárnap valaki festékszóróval lefújta.

A kiállítás képeit az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) megbízásából Demecs Zsolt és Vámos Róbert készítette az elmúlt másfél hónapban, a legtöbbször a saját otthonukban fotózták le a holokauszttúlélőket, ezzel is még személyesebbé téve az alkotásokat. A legtöbb képen a fotón szereplők rövid története is olvasható.

A kiállítás a tervek szerint április 16-ig látható.

MTI Fotó: Lakatos Péter


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.