A polgármester szerint ez a provokáció

Festékszóróval fújták le Sepsiszentgyörgy magyar nevét a várostáblán

Ismeretlen tettesek festékszóróval lefújták Sepsiszentgyörgy magyar nyelvű feliratát a székelyföldi város helységnévtábláján, a helyi polgármester szerint ez a provokáció összefüggésben állhat a pénteken tartott székely önkormányzati nagygyűléssel.

2009.09.06 16:59MTI

Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester az MTI-nek vasárnap elmondta: összefüggést lát a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által szervezett pénteki csíkszeredai önkormányzati nagygyűlés, valamint a sepsiszentgyörgyi helységnévtábla lefestése, illetve az RMDSZ bukaresti székházában történt betörés között.

A polgármester szerint a székelyföldi polgárok az utóbbi időben "elkényelmesedtek", azt hitték, hogy a nyelvi jogok terén már minden rendben van Romániában.

Ezért - mint jelezte - egyelőre nem kívánja kicserélni a helységnévtáblát, "egy darabig maradjon ott a magyarok szeme előtt tanulságként".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.