Lebukott az alkalmazott

Csapdába csalta a munkahelyét fosztogató kábeltolvajt

Csapdát állított, így buktatta le fémtolvaj alkalmazottját egy cég vezetője Fejér megyében, a rendőrség e héten fejezte be a nyomozást az elkövetővel szemben.

2015.01.15 10:28Havariapress

A Fejér megyei Kőszárhegy egyik kft-jének ipartelepén tavaly novemberben fedezte fel a tulajdonos, hogy valaki rézkábeleket lopott el a gyár karbantartó raktárából oly módon, hogy lefejtette a kábel műanyag burkolatát, majd az üres szigetelést úgy tette vissza a polcra, hogy ne legyen feltűnő a vezeték hiánya.

A sértett azt gyanította, hogy a dolgozók valamelyike lehet a tolvaj, illetve feltételezte, hogy az illető még tovább is folytatná a kábelek dézsmálását, ezért úgy döntött, hogy egy ,,csalikábelt" helyez a karbantartó helyiségbe.

A tulajdonos számítása bevált, mert az elkövető november 9-én el is tulajdonította a csalikábelt, de tettét felvette a gyár biztonsági kamerarendszere, így a tolvaj hamar rendőrkézre került.

A csőszi lakhelyű férfi ellen lopás megalapozott gyanúja miatt folyt eljárás, ami a napokban le is zárult, s a székesfehérvári rendőrkapitányság vádemelést javasol az ügyben az illetékes ügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.